המבורגר טבעוני, מישהו? (:
1. לטגן את הפטריות והבצל במשך כ- 2-3 דקות עד להשחמה.
2. להעביר את השעועית המבושלת, האורז המבושל, הפטריות והבצל המטוגנים, רוטב הסויה ותערובת התיבול אל מעבד מזון, ולטחון עד שמתקבלת עיסה דביקה ולא חלקה מדי (להוסיף בהדרגה את פירורי הלחם תוך כדי הטחינה). המטרה היא שנרגיש בביס את מרכיבי ההמבורגר. מומלץ לטעום את העיסה ולתקן תיבול.
3. ליצור קציצות המבורגר ולצלות במחבת חמה או על הפלנצ`ה עם מעט שמן למשך כמה דקות מכל בצד.
4. ניתן גם לאפות בתנור: ליצור קציצות המבורגר, להניח על נייר אפייה משומן בתבנית, לשמן את ההמבורגר בנדיבות בעזרת מברשת מכל הצדדים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. לבדוק שהקציצות יציבות מספיק ולהפוך ל- 10 דקות נוספות של אפייה.
5. מתקבל המבורגר טבעוני קל להכנה וטעים להפליא!
6. תיהנו ובתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את לחמניית ההמבורגר, הרטבים והתוספות. זמן ההכנה כוללת גם את זמן בישול השעועית והאורז. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. הקציצות מוכנות כשהן יציבות מספיק ונפרדות בקלות מהתבנית מבלי להתפרק.