דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה

  • מלפפון עם קליפה - 25 יחידה קטנה - סה"כ (1.3 ק"ג)
    2 חבילות של מיני מלפפונים
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    שלם
  • שום - 8 שן
    שלמות ומקולפות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    פרוס
  • עלי דפנה - 8 עלה
  • חומץ 5% - 1/2 בקבוק פלסטיק (1 ליטר)
    חומץ לבישול
  • מלח - 3 כפית שטוחה
  • פלפל 4 עונות - 2 כפות
  • גרגירי פלפל אנגלי - כף אחת

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמוצים ביתיים ב- 5 דקות עבודה
לא צריך לקנות יותר חמוצים בקופסאות שימורים, צילום: שרון אונגר
  • 1 שוטפים היטב צנצנת זכוכית במים חמים ומתחילים לסדר בשכבות את כל המצרכים בסדר הבא (שימו לב, את הסדר הזה מבצעים פעמיים): מלפפונים שלמים, פלפל חריף פרוס, שיני שום, שמיר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל 4 עונות, וכך ממשיכים לעוד סבב של שכבות.
  • 2 ממיסים בכוס מדידה כפית של מלח עם מים רותחים ומוזגים לתוך הצנצנת. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים נוספות. במצב הזה הצנצנת אמורה להיות חצי מלאה בנוזלים.
  • 3 מוזגים לצנצנת את החומץ עד הסוף (מי שלא אוהב חומץ יכול להמשיך עם אותה הפעולה של המלח עם המים הרותחים, אני אוהב לשלב - מתקבלים כך חמוצים ביתיים יותר טעימים).
  • 4 להניח למשך שבוע שלם לפחות על השיש (כמה שיותר זמן - יותר טעים).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית גדולה לחמוצים.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל 4 העונות והפלפל האנגלי. זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה. אין צורך להפוך או לנער במהלך הכבישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 2.7% 14.9% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב