דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 369 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז סקסי מתוק
מנה מפנקת במיוחד
  • 1 לשים בסיר 3 כפות שמן ומעל את האורז, לטגן תוך כדי ערבוב עד שהאורז נהיה שקוף.
  • 2 להוריד מהאש ולהוסיף 4 כוסות מים רותחים (בזהירות, זה קופץ).
  • 3 להנמיך את האש ולבשל עד שהאורז תופח, לערבב תוך כדי בישול לפחות פעמיים ולהוסיף את שאר התבלינים. להוריד מהאש כשלא נותרו נוזלים יותר והאורז "אחד-אחד".
  • 4 לצנן ולהעביר לכלי הגשה.
  • 5 במחבת להתיז שמן, לטגן את הצימוקים עד שהם מתנפחים תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • 6 להוסיף את האגוזים ולהמשיך לטגן.
  • 7 להוסיף סוכר, דבש וסילאן ולהמשיך כל הזמן לערבב עד שהחומרים הרטובים נטמעים בצימוקים ובאגוזים.
  • 8 להנמיך את האש, להוסיף בזהירות רבה חצי כוס מים רותחים ואת יתר הפירות היבשים.
  • 9 להמשיך לבשל עד שהפירות היבשים התרככו (בערך עוד 5 דקות).
  • 10 להוריד מהאש ולמזוג על האורז.
  • 11 להגיש חם, למרות שאני מאוד אוהבת את זה גם כשזה יוצא מהמקרר.
  • 12 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 12.1% 4.4% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב