מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
קל וטעים - לא צריך יותר מזה
- 1 לאפות את החציל השלם בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה למשך כ- 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. החציל יהיה מוכן כשנוגעים בו ומרגישים שהוא רך וקליפתו חרוכה מעט.
- 2 לצנן מעט את החציל הקלוי ולקלף את הקליפה בזהירות עם האצבעות מכל הכיוונים, כך שיישאר לנו חציל מקולף (תוכן החציל בלבד) עם העוקץ (הצ`ופצ`יק מלמעלה).
- 3 למזוג את סלט הטחינה לצלחת הגשה נאה, להניח עליה את החציל השלם הקלוי, לחתוך אותו לאורך בעזרת סכין ו"לפתוח" אותו מעט בצלחת.
- 4 לזלף מעל שמן זית, לתבל במלח ותבלין סומק ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
- 5 להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
- 6 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן ומומלץ להכין טחינה ביתית מטחינה גולמית, מים, מיץ לימון ותבלינים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.7% |
37.6% |
8.8% |
43.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב