דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 440 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 5 יחידות גדולות - סה"כ (1.62 ק"ג)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • השמן המתובל
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • שום - 3 שיניים
    כתושות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תפוח אדמה קריספי
תגידו, מי לא יאהב?!
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות בינוניות, מבשלים בסיר עד לריכוך ומסננים. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות.
  • 2 מערבבים את שמן הזית עם הפטרוזיליה והשום (מרכיבי השמן המתובל).
  • 3 להעביר את קוביות תפוחי האדמה אל תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים היטב כך שכל קוביות תפוחי האדמה תהיינה מצופות בשמן.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות עד להזהבה יפה.
  • 5 מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מברישים בשמן המתובל ומגישים חם. מתקבל תפוח אדמה קריספי פשוט טעים וקל להכנה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף תיבול נוסף כמו פלפל שחור גרוס, אבקת שום, עשבי תיבול יבשים ועוד.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 12.7% 6.8% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב