דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תגידו, מי לא יאהב?!

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 440 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוחי האדמה
  • תפוחי אדמה - 5 יחידות גדולות - סה"כ (1.62 ק"ג)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • השמן המתובל
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות בינוניות, מבשלים בסיר עד לריכוך ומסננים. בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות.
  • 2 מערבבים את שמן הזית עם הפטרוזיליה והשום (מרכיבי השמן המתובל).
  • 3 להעביר את קוביות תפוחי האדמה אל תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים היטב כך שכל קוביות תפוחי האדמה תהיינה מצופות בשמן.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 15 דקות עד להזהבה יפה.
  • 5 מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מברישים בשמן המתובל ומגישים חם. מתקבל תפוח אדמה קריספי פשוט טעים וקל להכנה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף תיבול נוסף כמו פלפל שחור גרוס, אבקת שום, עשבי תיבול יבשים ועוד.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)484110
חלבונים (גרם)7.66 1.74
פחמימות (גרם)8319
מתוכן סוכרים (גרם)3.61 0.82
שומנים (גרם)14.34 3.26
מתוכם שומן רווי (גרם)2.23 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.02
נתרן (מ"ג)683.1155.25
סיבים תזונתיים (גרם)7.85 1.78
מים (גרם)328.2874.61
ויטמין A (מק"ג)59.9913.63
ויטמין B (מ"ג)9.42.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.420.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)5.521.25
ויטמין B5 (מ"ג)2.140.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.160.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.1613.22
ויטמין C (מ"ג)50.4711.47
ויטמין E (מ"ג)0.150.03
ויטמין K (מק"ג)242.2755.06
סידן (מ"ג)61.8714.06
ברזל (מ"ג)2.230.51
מגנזיום (מ"ג)89.220.27
זרחן (מ"ג)177.840.41
אבץ (מ"ג)1.310.3
אשלגן (מ"ג)1,424323.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 12.7% 6.8% 73.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.