דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לפי הטעם
  • מלח ים - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שום - 3 שיניים
    כתושות (או 1/2 כפית אבקת שום)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים קלויים בשום, שמן זית ומלח
סלט חצילים קלויים שתמיד כיף שיש במקרר
  • 1 מניחים את החצילים בשלמותם על רשת התנור, מנקבים מעט למעלה עם מזלג או סכין ואופים בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 50 דקות או עד שהחצילים מתרככים (ניתן גם לקלות על הגז אם רוצים, רצוי על רשת מיוחדת ונייר כסף שלא ילכלך את הכיריים).
  • 2 מקררים מעט את החצילים, מרוקנים את תוכנם לקערה ומועכים עם מזלג.
  • 3 מוסיפים לקערה את השום, שמן הזית והמלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 4 שומרים בכלי סגור במקרר עד ל- 4 ימים.
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 23.4% 5.7% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב