דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.59 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממרח חצילים
  • 1 מחוררים עם סכין את החצילים (מונע התפוצצות בזמן הקלייה).
  • 2 קולים אותם על אש גלויה או בתנור שמכוון על גריל בחום של כ- 180 מעלות, עד שהחצילים רכים.
  • 3 קולפים אותם ומניחים בקערה להגרת נוזלים ל- 5 דקות.
  • 4 שופכים את הנוזלים.
  • 5 במוט בלנדר או במעבד מזון מועכים את החצילים, הבצל הקצוץ, המלח והפלפל החריף (ללא חרצנים) עד לקבלת ממרח אחיד.
  • 6 מוסיפים את השמן ובוחשים.
  • 7 טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כשעושים "על האש" חורצים חצילים ומחדירים בחריצים שיני שום. לאחר הקלייה רק קולפים, מועכים ומתבלים במעט שמן ומלח - מאוד טעים.

אפשר לקלות את החצילים גם בטוסטר אובן. מומלץ להוריד את העוקץ לפני הקלייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
22.7% 24.9% 7.7% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב