דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לימונים כבושים
לימונים כבושים בקלי קלות
  • 1 מנקים במים רותחים קרש חיתוך וסכין. בנוסף, שוטפים היטב את הלימונים והידיים.
  • 2 מרתיחים מים בסיר ומייבשים באוויר צנצנת גדולה (צנצנת של 1 ק"ג דבש או סילאן).
  • 3 פורסים את הלימונים לעיגולים דקים יחסית, מסירים את הגרעינים ומניחים בצנצנת - כל 2 שכבות מפזרים מלח גס ודוחסים היטב.
  • 4 בסוף מפזרים שוב מלח גס ופפריקה, מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים את שמן הזית. סוגרים היטב את הצנצנת ומשאירים יומיים במקום מוצל על השיש (מנערים בעדינות מדי פעם). לאחר מכן, שומרים במקרר. ניתן לאכילה כך או שניתן לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/בלנדר מוט עד שמתקבל ממרח לימונים כבושים מושלם - במקרה כזה אני ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת נקייה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17% 38.9% 4.4% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.88 (1.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב