דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לימונים כבושים בקלי קלות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנקים במים רותחים קרש חיתוך וסכין. בנוסף, שוטפים היטב את הלימונים והידיים.
  • 2 מרתיחים מים בסיר ומייבשים באוויר צנצנת גדולה (צנצנת של 1 ק"ג דבש או סילאן).
  • 3 פורסים את הלימונים לעיגולים דקים יחסית, מסירים את הגרעינים ומניחים בצנצנת - כל 2 שכבות מפזרים מלח גס ודוחסים היטב.
  • 4 בסוף מפזרים שוב מלח גס ופפריקה, מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים את שמן הזית. סוגרים היטב את הצנצנת ומשאירים יומיים במקום מוצל על השיש (מנערים בעדינות מדי פעם). לאחר מכן, שומרים במקרר. ניתן לאכילה כך או שניתן לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/בלנדר מוט עד שמתקבל ממרח לימונים כבושים מושלם - במקרה כזה אני ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת נקייה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4198
חלבונים (גרם)0.43 1.05
פחמימות (גרם)49
מתוכן סוכרים (גרם)0.06 0.15
שומנים (גרם)3.8 9.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 1.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.05
נתרן (מ"ג)365.09881.14
סיבים תזונתיים (גרם)1.66 4.01
מים (גרם)31.9277.04
ויטמין A (מק"ג)3.338.02
ויטמין B (מ"ג)0.250.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.511.22
ויטמין C (מ"ג)27.3365.97
ויטמין E (מ"ג)0.030.08
ויטמין K (מק"ג)0.080.19
סידן (מ"ג)21.2851.36
ברזל (מ"ג)0.270.64
מגנזיום (מ"ג)4.4310.7
זרחן (מ"ג)5.6713.67
אבץ (מ"ג)0.040.1
אשלגן (מ"ג)54.28131.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17% 38.9% 4.4% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.88 (1.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.