מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה
- המצות
- מצות - 12 יחידות - סה"כ (360 גרם)
- הפירה
- תפוחי אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
- בטטות - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (1.25 ק"ג)
- שמן זית - 140 מ"ל
- כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
- מלח - 2 כפות גדושות
- השמן לטיגון
- שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ארוחת ערב לחול המועד פסח
- 1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות (לאחר קילוף) בנפרד למשך כחצי שעה או עד לריכוך. בינתיים, מרטיבים את המצות (אחת אחת), מניחים על מגבת ומכסים במגבת נוספת (או נייר סופג).
- 2 מסננים את שני הסירים מהנוזלים, ומוסיפים לכל סיר חצי מכמות שמן הזית (70 מ"ל לכל סיר), כף מלח גדושה וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה. מועכים את תפוחי האדמה והבטטות ומניחים בצד.
- 3 מניחים מצה רטובה על קרש חיתוך או משטח אחר נקי, יבש ונוח לתפעול, מניחים כ- 3 כפות פירה סה"כ (משני הסוגים) על צד אחד של המצה, מגלגלים בעדינות ומניחים בצד.
- 4 כך מכינים את כל שאר המצות ומטגנים כל מצה מגולגלת בשמן החם למשך כ- 3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה עם נייר סופג ומגישים מצות ממולאות בפירה שכולם יאהבו!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: 2 סירים נפרדים ומחבת לטיגון.
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.9% |
18.5% |
7.4% |
69.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב