דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    פושרים-חמימים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המילוי
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    טרייה וקצוצה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - כפית שטוחה (3 גרם)
  • שום - 7.5 שיניים
    7-8 שיניים כתושות
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • לשימון ולהברשה
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות פיקנטיות במחבת
לחמניות פיקנטיות שתמיד באות בטוב, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה לערבל מעט את הקמח המנופה, השמרים היבשים והסוכר. להוסיף את שמן הזית והמים (בהדרגה ולפי הצורך), ולעבד במשך כ- 5-6 דקות עד לקבלת בצק. לקראת הסוף להוסיף את המלח ולהניח בצד מכוסה להתפחה של כשעה במקום חמים.
  • 2 לערבב היטב את מצרכי המילוי (ניתן לשלוט ברמת החריפות הרצויה כמובן).
  • 3 להוריד את האוויר מהבצק שתפח, לקחת ממנו חתיכה בגודל של כדור פינג פונג, לשטח על משטח העבודה, למלא במלית, לסגור לכדור ולשטח לצורת לחמניה ארוכה (זהירות שהמלית לא תברח, יש לעשות זאת בעדינות עם הידיים עם עם מערוך - רצוי בהתחלה עם הידיים).
  • 4 לטגן את הלחמניות הממולאות במחבת סגורה המשומנת במעט שמן זית בכל פעם, ולשמן גם את הלחמניות מעט מעל בכל פעם בעזרת מברשת אפייה. מתקבלות לחמניות מטוגנות ופיקנטיות במחבת פשוט ממכרות שאסור לכם לפספס!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 18.1% 10.5% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב