מצרכים למתכון
25 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- כרוב לבן - 1/2 יחידה קטנה - סה"כ (593 גרם)
- מלח - 1½ כפיות שטוחות
- שמיר - חופן (20 גרם)
- עלי דפנה - 2 עלים
- מים - לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
כרוב כבוש פשוט וקל להכנה
- 1 מעקרים צנצנת (שוטפים במים רותחים) ולתוכה דוחסים את הכרוב הקצוץ (במחצית הדרך מניחים את חופן השמיר).
- 2 ממיסים בכוס מים 3/4 כפית מלח ומוזגים לצנצנת, מוסיפים עוד כוס וממלאים את הצנצנת עד סופה.
- 3 מניחים מעל הכל את עלי הדפנה (מוודאים שהכל לחוץ ודחוס ללא אוויר) וסוגרים היטב את המכסה.
- 4 משאירים את הצנצנת על השיש יומיים עד חמישה ימים (פותחים מדי פעם את המכסה לשחרור הלחץ וסוגרים היטב חזרה), עד שהכרוב החמיץ לפי הטעם ומעבירים למקרר.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: צנצנת חמוצים.
זמן ההכנה לא כולל את זמן כבישת הכרוב.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
25.3% |
1.4% |
13.7% |
59.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב