דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות/הקציצות)

  • תערובת הפלאפל
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    חתוכים דק
  • קמח תופח -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
  • קמח חומוס - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    של הודים
  • פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • כמון - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
    כפית גרוסה + כפית טחונה
  • זנגביל טחון - כפית שטוחה (4 גרם)
    או טרי
  • זרעי כוסברה -  כפיות שטוחות - סה"כ (5 גרם)
  • מי סודה -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • עלי קארי - חופן
    לא חובה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
באג`יה - פלאפל הודי
באג`יה: מתכון הודי מסורתי וטעים
  • 1 מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה גדולה (קמח חומוס של הודים ניתן להשיג בחנויות התבלינים והפיצוחים השונות. את זרעי הכוסברה ניתן לחמם במחבת למשך מס` שניות לקבלת ארומה חזקה).
  • 2 מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב ונותנים לעיסה לנוח למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מחממים שמן עמוק בסיר, לוקחים כף מהעיסה ומכניסים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. הבאג`יה לא יוצאת סימטרית, אך יוצאת פריכה וטעימה בטירוף. להגיש חם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
טעים גם לאכול קר.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הקארי. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבאג`יה לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 20% 15% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב