דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 282 גרם למנה\יחידה

  • אורז פרסי לבן -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • סלרי - כרפס - 10 גבעולים - סה"כ (450 גרם)
    חבילת עלי סלרי שטופים וקצוצים
  • מלח - כף שטוחה
  • שום - 5 שיניים
  • מים -  כוסות רגילות - סה"כ (750 מ"ל)
  • מיץ לימון -  יחידות - סה"כ (45 מ"ל)
  • עלי סלק ירוקים (מנגולד) - 1 חבילה
    שטופים וקצוצים

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז כורדי חמוץ
אורז מהמטבח הכורדי
  • 1 לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף את הבצל ולהשחים מעט.
  • 2 להוסיף את הסלרי והשום, לערבב ולבשל בערך רבע שעה.
  • 3 לערבב כל הזמן כדי שהשום יתבשל ולא ישרף.
  • 4 לאחר כרבע שעה להוסיף את האורז, לערבב היטב.
  • 5 להוסיף את עלי הסלק והמלח ולערבב.
  • 6 להוסיף את המים ומיץ הלימון, לערבב ולהביא לרתיחה.
  • 7 להנמיך את האש ולבשל בערך 20 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 27.8% 7.4% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב