דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז מהמטבח הכורדי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף את הבצל ולהשחים מעט. להוסיף את הסלרי והשום, לערבב ולהמשיך לטגן כרבע שעה (לערבב כל הזמן כדי שהשום יתבשל ולא יישרף).
  • 2 להוסיף את האורז, לערבב היטב, להוסיף גם את עלי הסלק והמלח, ולערבב שוב.
  • 3 להוסיף את המים ומיץ הלימון, לערבב ולהביא לרתיחה.
  • 4 להנמיך את האש ולבשל למשך כ- 20 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16154
חלבונים (גרם)3.07 1.03
פחמימות (גרם)207
מתוכן סוכרים (גרם)3.46 1.16
שומנים (גרם)8.63 2.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.66 0.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
נתרן (מ"ג)1,247417.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.96 0.99
מים (גרם)237.6279.6
ויטמין A (מק"ג)147.0849.27
ויטמין B (מ"ג)1.130.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.470.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.538.22
ויטמין C (מ"ג)18.436.17
ויטמין E (מ"ג)2.530.85
ויטמין K (מק"ג)170.8757.24
סידן (מ"ג)75.0125.13
ברזל (מ"ג)1.420.48
מגנזיום (מ"ג)50.0616.77
זרחן (מ"ג)49.1716.47
אבץ (מ"ג)0.370.12
אשלגן (מ"ג)509.25170.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.440.82
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.760.26
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.680.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.311.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.181.74

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 25.1% 9% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.