דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מז`וז`ין - סרדינים ממולאים
מעדן דגים מהמטבח המרוקאי
  • 1 בעזרת סכין קטנה לנקות את הקשקשים מהסרדינים, לחתוך את הראש, לפתוח את הבטן ובעזרת שתי אצבעות למשוך את האידרה (עמוד השידרה) החוצה. לשטוף היטב את הסרדינים, לשים בקערה יחד עם המלח, מיץ הלימון והמים, ולהשרות למשך 3-4 דקות.
  • 2 בקערה נפרדת לערבב את כל מרכיבי המילוי ולהניח בצד ל- 10 דקות.
  • 3 לשים כפית מלאה מהתערובת על 10 סרדינים ומעליהם לשים את עשרת הסרדינים הנותרים. להדק היטב, לצפות בקמח המתובל ולטגן בשמן חם ולא עמוק (כ- 3/4 כוס) כ- 3 דקות מכל צד.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הסרדינים. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון - יש לטגן בכ- 3/4 כוס שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני ממליצה לא לטבול את הסרדינים בביצה וכך הכנתי, אך אם בחרתם כן לעשות זאת אז יש לצפות את הסרדינים בקמח, לטבול בחלבון הביצה ולטגן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 59.2% 6% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.5 (1.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב