דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (4 פוקצ`ות גדולות או 8 פוקצ`ות בינוניות (תלוי בגודל))

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • שמרים יבשים -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (660 מ"ל)
    עד 3 כוסות
  • שמן קנולה - 3.5 כפות - סה"כ (35 מ"ל)
    3-4 כפות לשימון הבצק
  • התערובת למריחה
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    רבע-חצי כוס - לפי הטעם
  • שום - 3 שיניים
    כתושות - לפי הטעם
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
    או מלח רגיל - לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (15 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ות קלות להכנה
פוקצ`ות ביתיות קלות להכנה
  • 1 להכניס את הקמח לקערת המיקסר, להוסיף את השמרים ולערבב עם כף.
  • 2 להוסיף את הסוכר ולערבב עם כף.
  • 3 להוסיף את השמן ו- 2 כוסות מים, ולהתחיל לערבל עם וו הלישה. לראות מה מצב הבצק ואם צריך להוסיף מים אז להוסיף עוד כחצי כוס (עד 3 כוסות בסך הכל!).
  • 4 ללוש למשך דקה. להפסיק את פעילות המיקסר ולהוריד את הבצק מוו הלישה אל תוך הקערה. להוסיף מלח ושוב לערבל במיקסר עוד 5 דקות.
  • 5 לאסוף את הבצק לכדור אחד ולמרוח אותו ואת הקערה שהוא הולך לתפוח בה בשמן. לעטוף את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת.
  • 6 לתת לבצק לתפוח עד להכפלת נפח (בקיץ זה זריז - בערך 40 דקות).
  • 7 לאחר שהבצק תפח להוציא ממנו את האוויר על ידי לחיצות עליו עם האגרופים. ללוש את הבצק ידנית כדקה ושוב ולהניח להתפחה נוספת של כחצי שעה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 8 לאחר שהבצק מוכן להכין ממנו את כמות הכדורים שרוצים (יוצא הרבה מק"ג קמח - אז אם רוצים אפשר להכין גם לחם שום או פיצות מהבצק). יוצאות 4 פוקצ`ות גדולות או 8 פוקצ`ות בינוניות.
  • 9 לפתוח כל כדור לגודל הרצוי (תלוי אם רוצים דק או עבה - לשיקולכם).
  • 10 למרוח את שמן הזית, שיני השום הכתושות, המלח והפטרוזיליה. כמובן שכאן ניתן לשחק עם התוספות שאוהבים על הפוקצ`ה: עגבניות, בצל, חצילים, פטריות, גבינה בולגרית או כל מה שעולה על דעתכם.
  • 11 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות (לראות לפי הצבע של הבצק שאמור להזהיב מעט). אני הכנתי על אבן שמוט אז יש צורך לחמם את התנור עם האבן שעה קודם לכן על החום הכי גבוה, וכשמכניסים את הפוקאצה להנמיך לחום של 200 מעלות. תוך 10-15 דקות זה כבר מוכן. הרי לכם פוקצ`ות קלות להכנה בסגנון ביתי.
  • 12 בתיאבון ובהצלחה חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 20.6% 9.7% 69.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב