דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (כל מנה = לחמניית שום אחת)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    3.5 כוסות
  • שמרים יבשים - 10 גרם
    כף גדושה
  • סוכר - 10 גרם
    כף גדושה
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן הזית המתובל
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות (אפשר יותר)
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    קצוצה
  • לפיזור מעל
  • מלח גס - כפית גדושה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות שום עננים
אתם הולכים להתמכר ללחמניות האלה
  • 1 לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים והסוכר.
  • 2 להפעיל את המיקסר, להוסיף את שמן הזית (אפשר גם קנולה אך עדיף שמן זית), המים הפושרים ולבסוף את המלח (לקראת סוף הלישה), וללוש עד לקבלת בצק (הבצק יוצא דביק מאוד).
  • 3 להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לערבב בקערה את שמן הזית, השום הכתוש והכוסברה הקצוצה, ולהניח בצד.
  • 5 להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב למשך כחצי שעה (תלוי במזג האוויר).
  • 6 לקרוץ מהבצק 11 עיגולים שווים, לסדר אותם בתבנית 20x30 ס"מ במרווחים (הלחמניות תופחות מאוד) ולהתפיח שוב כחצי שעה. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 7 למרוח בעדינות את הלחמניות ברוטב השום ולפזר מעל את המלח הגס.
  • 8 לאפות בתנור החם למשך כ- 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ להבריש שוב לאחר האפייה את הלחמניות בעוד מעט שמן זית.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, תבנית 20x30 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 22.3% 9.6% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב