מצרכים למתכון
11 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (כל מנה = לחמניית שום אחת)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אתם הולכים להתמכר ללחמניות האלה
- 1 לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים והסוכר.
- 2 להפעיל את המיקסר, להוסיף את שמן הזית (אפשר גם קנולה אך עדיף שמן זית), המים הפושרים ולבסוף את המלח (לקראת סוף הלישה), וללוש עד לקבלת בצק (הבצק יוצא דביק מאוד).
- 3 להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 4 לערבב בקערה את שמן הזית, השום הכתוש והכוסברה הקצוצה, ולהניח בצד.
- 5 להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב למשך כחצי שעה (תלוי במזג האוויר).
- 6 לקרוץ מהבצק 11 עיגולים שווים, לסדר אותם בתבנית 20x30 ס"מ במרווחים (הלחמניות תופחות מאוד) ולהתפיח שוב כחצי שעה. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
- 7 למרוח בעדינות את הלחמניות ברוטב השום ולפזר מעל את המלח הגס.
- 8 לאפות בתנור החם למשך כ- 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ להבריש שוב לאחר האפייה את הלחמניות בעוד מעט שמן זית.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר, תבנית 20x30 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
22.3% |
9.6% |
66.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב