מצרכים למתכון
3 מנות/יחידות, 738 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הנודלס
- תפוח אדמה - 5.5 יחידות גדולות - סה"כ (1.78 ק"ג)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- קמח טפיוקה - 1½ כוסות - סה"כ (233 גרם)
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- הרוטב
- רוטב סויה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- צ`ילי גרוס - 2 כפות שטוחות - סה"כ (12 גרם)
- סוכר - 1½ כפיות שטוחות - סה"כ (8 גרם)
- כוסברה - חופן (10 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אל תטעו - אתם הולכים להינות מהמנה הזו
- 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים, מכניסים לסיר ומבשלים למשך כ- 10-15 דקות עד לריכוך.
- 2 מעבירים את תפוחי האדמה אל קערה ומועכים לפירה, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים עד שנטמע לגמרי ומעבדים לבצק. מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה (מכסים במגבת תמיד כדי שלא יתייבש)!
- 3 מחממים בינתיים סיר עם מים ומלח ובצד גם קערה גדולה עם מי קרח.
- 4 מחלקים את הבצק לכמה יחידות, מרדדים כל קובייה ל"נקניק" ומכניסים אותם בזהירות למים הרותחים. ברגע שהם צפים (כמו ניוקי) מוציאים ישר ומעבירים אל קערת מי הקרח על מנת לעצור את הבישול.
- 5 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה (את השמן מחממים לפני), מוזגים מעל הנודלס בקערית ההגשה ונהנים מנודלס תפוחי אדמה מיוחד!
- 6 בתיאבון
טיפ למתכון
להגשה ניתן לפזר מעל מעט שומשום שחור.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.7% |
4.3% |
4.7% |
86.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב