דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (8-10 לחמניות שום (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות שום רכות ואווריריות
לחמניות השום הכי טעימות שתכינו
  • 1 בקערה מערבבים את השמרים, המים והסוכר, ונותנים להם לנוח למשך כ- 10 דקות עד שנוצר קצף. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים במיקסר עם וו לישה למשך כ- 10 דקות נוספות.
  • 2 נותנים לבצק לנוח למשך כ- 20 דקות ואז לשים מעט לישה ידנית ומשאירים אותו לנוח עוד כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 קוצצים גס את הפטרוזיליה והשום במעבד מזון קטן, מוסיפים את השום גבישי ושמן הזית, ומערבבים היטב.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים, פותחים את כדורי הבצק עם מערוך ומגלגלים לאורך כמו ג`חנון (ניתן לראות איך בדיוק בסרטון באינסטגרם). מסדרים את הלחמניות המגולגלות על תבנית האפייה ונותנים להן מנוחה של כ- 10 דקות.
  • 5 בעזרת האצבעות פותחים את הלחמניות ולאחר מכן מורחים את תערובת הפטרוזיליה והשום ושוב בעזרת האצבעות מטמיעים בלחמניות את התערובת המיוחדת הזאת.
  • 6 מפזרים מעל הלחמניות את המלח הגס לפי הטעם ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה (תלוי בסוג התנור). מתקבלות לחמניות שום רכות, אווריריות וטעימות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הלחמניות בתכלס תעצבו איך שתרצו אבל הכי חשוב להטמיע בהן את התערובת עם האצבעות.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 23.9% 9.7% 65.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב