מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)
- מלון - גודל ממוצע (700 גרם)
- תמר - מג`הול - 11 יחידות - סה"כ (187 גרם)
- תאנים - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (252 גרם)
- אננס - 1/2 גודל ממוצע - חלקים אכילים - סה"כ (325 גרם)
- מנגו - יחידה בינונית (246 גרם)
- סברס - צבר - 3 גדלים ממוצעים - סה"כ (300 גרם)
- קוקוס - 1/2 יחידה קטנה ללא קליפה - סה"כ (163 גרם)
- רימון - 1/2 כוס - סה"כ (100 גרם)
- ענבים - אשכול בינוני (121 גרם)
- פיטאיה - 2 יחידות
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט פירות טרופי מיוחד ובריא
- אופן חיתוך הפירות:
- 1 לחתוך לקוביות בגודל רצוי את המלון והמנגו.
- 2 לשטוף היטב את התאנים ולחצות לשני חלקים.
- 3 לקלף את הסברס בזהירות (רצוי עם כפפה) ולחצות לשני חלקים.
- 4 לשבור את אגוז הקוקוס, להוציא את הקליפה הקשה, ולחתוך לרצועות דקות.
- 5 להסיר את קליפות הפיטאיה ולחתוך את הפיטאיה לפלחים עגולים דקים וכל עיגול לחצות לשניים.
- 6 לחתוך את האננס לפלחים עגולים - וכל פלח עגול לחלק לארבע יחידות (חתך אורך ורוחב).
- אופן סידור הפירות:
- 1 לבחור צלחת הגשה גדולה ונאה.
- 2 לשים במרכז הצלחת את קוביות המנגו והמלון.
- 3 בצידה האחד של הצלחת לסדר את עיגולי הפיטאיה ובצידה השני את פלחי האננס.
- 4 לסדר את אגוז הקוקוס, התאנים, התמרים והסברס על הפירות שבצלחת.
- 5 לפזר את יחידות הענבים ואת גרגרי הרימונים.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
הפירות מכילים ויטמינים רבים ואין צורך להוסיף רטבים או סירופים מתוקים מעל. אפשר להשתמש בכף עגולה לגלידה לקבלת קוביות מילון מעוגלות. הערה: אפשר להחליף את סוגי הפירות על פי הטעם ועל פי העונה. דוגמא: אפשר להחליף תאנים בקיווי, סברס באפרסמונים או פיטאיה במנגו.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
11.4% |
10.6% |
4.2% |
73.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב