דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 531 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

  • כרוב - יחידה בינונית (1539 גרם)
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הכרוב והגזר לקוביות.
  • 2 מחממים כף שמן במחבת ומטגנים תחילה את הגזר כ- 5 דקות על להבה בינונית.
  • 3 מוסיפים לגזר את הכרוב, מערבבים ומכסים עם מכסה.
  • 4 מטגנים 20 דקות, מדי פעם מערבבים. אפשר להוסיף מעט מים (חצי כוס פלוס מינוס) בשלב מאוחר יותר של הבישול אם רואים שהמחבת יבשה (בגלל הכמות הקטנה של השמן כדי שלא יישרף),אך בדרך כלל אין צורך בגלל המיץ שיוצא מהכרוב. גם אם נשרף קצת, לא נורא! המים מערבבים ומרככים ואפילו יוצא לכרוב טעם של קרמל מעט.
  • 5 חותכים את הקישוא לרבעי עיגולים, מוסיפים לכרוב והגזר, מערבבים ומטגנים (בשלב זה, זה כבר יותר תהליך של אידוי) עוד 7-10 דקות עד שהקישוא מוכן אך לא רך מדי.
  • 6 מוסיפים מלח, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  • 7 מכבים את הלהבה ונותנים לירקות לעמוד על הכיריים 10 דקות לפחות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף שמיר קצוץ לפי הטעם לאחר כיבוי הלהבה בזמן ההמתנה של ה- 10 דקות.

מתאים כארוחת צהריים דלת קלוריות. זהו מתכון פשוט וקל, עם מעט מצרכים שגם לא יקרים. טעים, דל קלוריות ושומן. זה מה שאני מכינה בדרך כלל כשאני פתאום רעבה ויודעת שכבר צרכתי מספיק קלוריות לאותו יום או לארוחת צהריים כשאני בדיאטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.4% 5.4% 11.3% 61.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב