דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • סלק - 4 יחידות - סה"כ (480 גרם)
  • חומץ 5% - 1/3 כוס קטנה - סה"כ (66 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח ים - כפית שטוחה
  • שום - 5 שיניים
  • מי ברז - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט סלק עם שום
סלט סלק מגרה
  • 1 מבשלים את הסלק במים הרותחים (1.5-2 כוסות) על אש קטנה מאוד עד שמתרכך קצת.
  • 2 אם יש צורך, להוסיף מים רותחים במשך הבישול - כשעה.
  • 3 לקרר.
  • 4 להכין ציר משליש כוס מים, חומץ, סוכר ומלח.
  • 5 לשים את הסלק בקופסה שיש לה מכסה טוב.
  • 6 לשים את הציר והשום הפרוס. לסגור את הקופסה ולנער.
  • 7 הסלט נשמר לפחות שבועיים.
  • 8 כל יום שעובר, הסלט טעים יותר.
  • 9 לחילופין - במקום התבלינים, אפשר לחבר עם סלט חזרת.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
טעים גם עם חומץ תפוחים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 1.1% 10.5% 77.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב