דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות - תלוי כמה אוכלים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מתכון לסושי
סושי צמחוני
  • 1 לשטוף היטב את האורז במים קרים ולסנן.
  • 2 לבשל עם המים עד שהאורז רך והמים התאדו.
  • 3 אני אישית מבשלת על אש בינונית ומערבבת מדי פעם, ככה לבטח אקבל אורז דביקי מספיק ולא אכשל בהכנת הסושי.
  • 4 לערבב עם האורז המוכן את הסוכר והמלח ולתת לאורז זמן להתקרר כדי שנוכל לעבוד איתו.
  • 5 לחתוך את הירקות לרצועות דקות.
  • 6 לפרוש את האצה (4-5 אצות נורי לסושי) כשהצד החלק שלה כלפי פנים, לקחת חופן של אורז ולשטח על האצה. להשאיר כס"מ רווח ריק ללא אורזבצד המרוחק לגוף - זה יהיה החלק שידביק את הרול ויחזיק אותו אחרי הגילגול.
  • 7 לסדר את הירקות לאורך האצה על האורז ולגלגל כלפי פנים. להדק ולהמשיך לגלגל עד שמגיעים לסוף הרול.
  • 8 לחתוך כל רול לכ- 8 חתיכות.
  • 9 להגיש לצד רוטב סויה לטבילה, חזרת יפנית (וואסבי) וג`ינג`ר כבוש.
  • 10 יש מי שמוסיף לאורז חומץ אורז, אני אישית לא אוהבת.
  • 11 ממש לא חובה להשתמש במחצלת לגילגול ,אני מהפעם הראשונה לא השתמשתי ולא היה כל כך מסובך בכלל.
  • 12 ממליצה על רוטב סויה של קיקומן וימאסה.
  • 13 ניתן גם לקלות מעט שומשום על מחבת לא משומנת ולערבב עם האורז כמו שעשיתי בעצמי, יצא ממש טעים.
  • 14 על מנת שהאורז לא ידבק לידיים ויקשה על התהליך - פשוט להרטיב אותן מדי פעם במים.
  • 15 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את רוטב הסויה, הוואסבי והג`ינג`ר הכבוש. סושי זה הינו סושי ללא דגים - כמובן שניתן להוסיף כל מה שרוצים לסושי כולל דגים שונים כמו טונה, סלמון ועוד. כמו כן, ניתן להשתמש בירקות מגוונים ולהגיש עם רטבים נוספים שאוהבים כדוגמת טריאקי ועוד. מנה מכילה כ- 6-8 יחידות סושי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 17.4% 7.6% 63.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב