דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סושי צמחוני

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות - תלוי כמה אוכלים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את האורז במים קרים ולסנן.
  • 2 לבשל עם המים עד שהאורז רך והמים התאדו.
  • 3 אני אישית מבשלת על אש בינונית ומערבבת מדי פעם, ככה לבטח אקבל אורז דביקי מספיק ולא אכשל בהכנת הסושי.
  • 4 לערבב עם האורז המוכן את הסוכר והמלח ולתת לאורז זמן להתקרר כדי שנוכל לעבוד איתו.
  • 5 לחתוך את הירקות לרצועות דקות.
  • 6 לפרוש את האצה (4-5 אצות נורי לסושי) כשהצד החלק שלה כלפי פנים, לקחת חופן של אורז ולשטח על האצה. להשאיר כס"מ רווח ריק ללא אורזבצד המרוחק לגוף - זה יהיה החלק שידביק את הרול ויחזיק אותו אחרי הגילגול.
  • 7 לסדר את הירקות לאורך האצה על האורז ולגלגל כלפי פנים. להדק ולהמשיך לגלגל עד שמגיעים לסוף הרול.
  • 8 לחתוך כל רול לכ- 8 חתיכות.
  • 9 להגיש לצד רוטב סויה לטבילה, חזרת יפנית (וואסבי) וג`ינג`ר כבוש.
  • 10 יש מי שמוסיף לאורז חומץ אורז, אני אישית לא אוהבת.
  • 11 ממש לא חובה להשתמש במחצלת לגילגול ,אני מהפעם הראשונה לא השתמשתי ולא היה כל כך מסובך בכלל.
  • 12 ממליצה על רוטב סויה של קיקומן וימאסה.
  • 13 ניתן גם לקלות מעט שומשום על מחבת לא משומנת ולערבב עם האורז כמו שעשיתי בעצמי, יצא ממש טעים.
  • 14 על מנת שהאורז לא ידבק לידיים ויקשה על התהליך - פשוט להרטיב אותן מדי פעם במים.
  • 15 בהצלחה ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את רוטב הסויה, הוואסבי והג`ינג`ר הכבוש. סושי זה הינו סושי ללא דגים - כמובן שניתן להוסיף כל מה שרוצים לסושי כולל דגים שונים כמו טונה, סלמון ועוד. כמו כן, ניתן להשתמש בירקות מגוונים ולהגיש עם רטבים נוספים שאוהבים כדוגמת טריאקי ועוד. מנה מכילה כ- 6-8 יחידות סושי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16143
חלבונים (גרם)2.88 0.76
פחמימות (גרם)246
מתוכן סוכרים (גרם)3.97 1.05
שומנים (גרם)6.6 1.75
מתוכם שומן רווי (גרם)0.95 0.25
נתרן (מ"ג)887.3235.05
סיבים תזונתיים (גרם)4.27 1.13
מים (גרם)300.5479.61
ויטמין A (מק"ג)78.7320.86
ויטמין B (מ"ג)2.560.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.250.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.5916.05
ויטמין C (מ"ג)64.7917.16
ויטמין E (מ"ג)1.660.44
ויטמין K (מק"ג)23.16.12
סידן (מ"ג)21.555.71
ברזל (מ"ג)0.570.15
מגנזיום (מ"ג)24.066.37
זרחן (מ"ג)41.7911.07
אבץ (מ"ג)0.480.13
אשלגן (מ"ג)354.493.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.830.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.760.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.271.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.951.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 17.4% 7.6% 63.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.