מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- מלפפון עם קליפה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (480 גרם)
- בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (40 גרם)
- מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
- חומץ 5% - 1¼ כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מלפפונים בחומץ עם בצל ושמיר
- 1 לפרוס את המלפפונים והבצל לעיגולים ולהניח בקערה.
- 2 לקצוץ את השמיר ולהוסיף גם כן לקערה.
- 3 להרתיח את המים עם החומץ, להוסיף את הסוכר והמלח, ולהמשיך להרתיח תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
- 4 למזוג את הנוזל על המלפפונים, הבצל והשמיר בקערה, ולערבב היטב.
- 5 לשמור במקרר. יש להכין את הסלט יומיים-שלושה לפני שמגישים.
- 6 בתיאבון
היחס בין החומץ והמים יכול להשתנות בהתאם לטעם הרצוי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה לא כולל את זמן ההשהייה של הסלט במקרר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.4% |
1.4% |
8.1% |
82.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב