דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 238 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרם ערמונים עם קציפת מסקרפונה
אופציה טובה לקינוח עם ערמונים, צילום: קדם
  • 1 חורצים בקליפת הערמונים חריצים שתי וערב. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות. מצננים מעט וקולפים גם מהקליפה הדקה.
  • 2 מבשלים את הערמונים עם החלב ומקל הוניל החצוי לאורכו למשך כחצי שעה בסיר מכוסה על אש בינונית, עד שהערמונים התרככו וספגו את החלב.
  • 3 מרחיקים את מקל הוניל. מעבירים לקערת מעבד מזון ומרסקים למחית חלקה עם החמאה, הסוכר והרום בקרדי.
  • 4 הכנת תערובת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה וסוכר הוניל.
  • 5 טוחנים את תערובת הערמונים במטחנת בשר לצלחת הגשה תוך כדי סיבוב הצלחת כדי לא לגעת ב"אטריות" המתקבלות.
  • 6 עורמים במרכז את מקצפת הגבינה או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הערמונים.
  • 7 הכנת הציפוי: בסיר כבד מכינים מהסוכר קרמל בצבע זהוב עמוק, מוסיפים את האגוזים הקלויים, בעזרת כף עץ מערבבים לכיסוי מלא בקרמל ומבשלים דקה או שתיים. יוצקים על משטח עבודה משומן מעט ומצננים. מעבירים למעבד מזון ומרסקים לעדינות הרצויה, מפזרים על הערמונים והמקצפת סמוך להגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון, מטחנת בשר.

מתוך "גבינה, עוגות וקינוחים" של אלינוער רבין בהוצאת "קוראים". שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 36.8% 7.5% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.6 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב