דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אופציה טובה לקינוח עם ערמונים, צילום: קדם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 238 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חורצים בקליפת הערמונים חריצים שתי וערב. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות. מצננים מעט וקולפים גם מהקליפה הדקה.
  • 2 מבשלים את הערמונים עם החלב ומקל הוניל החצוי לאורכו למשך כחצי שעה בסיר מכוסה על אש בינונית, עד שהערמונים התרככו וספגו את החלב.
  • 3 מרחיקים את מקל הוניל. מעבירים לקערת מעבד מזון ומרסקים למחית חלקה עם החמאה, הסוכר והרום בקרדי.
  • 4 הכנת תערובת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה וסוכר הוניל.
  • 5 טוחנים את תערובת הערמונים במטחנת בשר לצלחת הגשה תוך כדי סיבוב הצלחת כדי לא לגעת ב"אטריות" המתקבלות.
  • 6 עורמים במרכז את מקצפת הגבינה או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הערמונים.
  • 7 הכנת הציפוי: בסיר כבד מכינים מהסוכר קרמל בצבע זהוב עמוק, מוסיפים את האגוזים הקלויים, בעזרת כף עץ מערבבים לכיסוי מלא בקרמל ומבשלים דקה או שתיים. יוצקים על משטח עבודה משומן מעט ומצננים. מעבירים למעבד מזון ומרסקים לעדינות הרצויה, מפזרים על הערמונים והמקצפת סמוך להגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון, מטחנת בשר.

מתוך "גבינה, עוגות וקינוחים" של אלינוער רבין בהוצאת "קוראים". שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)482203
חלבונים (גרם)6.11 2.57
פחמימות (גרם)4519
מתוכן סוכרים (גרם)10.35 4.35
שומנים (גרם)29.9 12.58
מתוכם שומן רווי (גרם)16.43 6.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)80.95 34.06
נתרן (מ"ג)73.7131.01
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.24
מים (גרם)72.2830.41
ויטמין A (מק"ג)1.150.48
ויטמין B (מ"ג)1.780.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.417.84
ויטמין C (מ"ג)26.8911.31
ויטמין E (מ"ג)0.760.32
סידן (מ"ג)139.2558.58
ברזל (מ"ג)1.980.83
מגנזיום (מ"ג)62.6526.36
זרחן (מ"ג)114.848.3
אבץ (מ"ג)0.380.16
אשלגן (מ"ג)753.08316.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.970.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.811.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.771.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 36.8% 7.5% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה