דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

  • סלק - 300 גרם
    סלק אחד גדול או 2 בינוניים
  • חומץ תפוחים - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
  • שום - 3 שיניים
    שיני שום כתושות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלק כבוש
סלט סלק בריא ודיאטטי
  • 1 מבשלים את הסלק עם הקליפה.
  • 2 אחרי שהסלק מוכן (בודקים עם מזלג - אם המזלג נכנס בקלות אז הסלק מוכן).
  • 3 שופכים את המים החמים ומכסים את הסלק במים קרים, כך הקליפה של הסלק תרד בקלות אם נלחץ באצבעות על הקליפה.
  • 4 חותכים את הסלק המבושל לחתיכות בעובי של סנטימטר בערך.
  • 5 שופכים מעל את החומץ, ממליחים, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים את הכל יחד.
  • 6 אני אוהבת לאחסן במקרר ולאכול קר בזמן הסעודה.
  • 7 הסלק נשמר הרבה זמן בגלל החומץ והשום כך שאפשר להכין פעם בשבוע ולאכול כל השבוע.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 1.2% 11.4% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב