דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט סלק בריא ודיאטטי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

  • סלק - 300 גרם
    סלק אחד גדול או 2 בינוניים
  • חומץ תפוחים - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
  • שום - 3 שיניים
    שיני שום כתושות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הסלק עם הקליפה.
  • 2 אחרי שהסלק מוכן (בודקים עם מזלג - אם המזלג נכנס בקלות אז הסלק מוכן).
  • 3 שופכים את המים החמים ומכסים את הסלק במים קרים, כך הקליפה של הסלק תרד בקלות אם נלחץ באצבעות על הקליפה.
  • 4 חותכים את הסלק המבושל לחתיכות בעובי של סנטימטר בערך.
  • 5 שופכים מעל את החומץ, ממליחים, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים את הכל יחד.
  • 6 אני אוהבת לאחסן במקרר ולאכול קר בזמן הסעודה.
  • 7 הסלק נשמר הרבה זמן בגלל החומץ והשום כך שאפשר להכין פעם בשבוע ולאכול כל השבוע.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4543
חלבונים (גרם)1.59 1.51
פחמימות (גרם)1110
מתוכן סוכרים (גרם)6.02 5.7
שומנים (גרם)0.16 0.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.03 0.02
נתרן (מ"ג)252.68238.94
סיבים תזונתיים (גרם)1.61 1.52
מים (גרם)68.3764.65
ויטמין A (מק"ג)1.51.42
ויטמין B (מ"ג)0.670.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.1656.89
ויטמין C (מ"ג)4.344.1
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)0.240.23
סידן (מ"ג)21.6220.45
ברזל (מ"ג)0.680.65
מגנזיום (מ"ג)18.5717.56
זרחן (מ"ג)36.5334.55
אבץ (מ"ג)0.320.31
אשלגן (מ"ג)249.84236.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 1.2% 11.4% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.