דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 499 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
  • קישוא - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.31 ק"ג)
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
  • שמן זית - 1/4 כוס קטנה - סה"כ (50 מ"ל)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות אפויים בתנור
טעים ובריא
  • 1 מפרידים את הכרובית לפרחים גדולים, שוטפים ומייבשים.
  • 2 מקלפים את הקישואים, שוטפים ופורסים ל- 4 או לחצי (תלוי בגודלם).
  • 3 קולפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
  • 4 שמים בשקית גדולה וללא חורים או מחלקים לשתי שקיות קטנות יותר.
  • 5 מוזגים את השמן ומפזרים את המלח לפי הטעם (אפשר להוסיף פלפל שחור טחון) על הירקות שבשקית.
  • 6 מגלגלים את הקצה הפתוח של השקית ו"משקשקים" את הירקות מצד לצד עד שכל הירקות עטופים בשמן ומלח.
  • 7 מסדרים בתבנית האפייה ואופים כשעה-שעה ורבע ללא כיסוי עד שהם משחימים.
  • 8 רעיון - אפשר להוסיף לתבנית ראש שום שלם חצוי. לאחר שהירקות שחומים והשום מתרכך, מוציאים על ידי לחיצה את התוכן הרך מהשום. שומרים עטוף בניילון במקפיא לשימוש כתוספת טעם לרטבים או מריחה על לחם בתוספת חמאה למשל.
  • 9 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.1% 11.5% 10.7% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב