דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעים ובריא

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 499 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
  • קישוא - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.31 ק"ג)
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
  • שמן זית - 1/4 כוס קטנה - סה"כ (50 מ"ל)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את הכרובית לפרחים גדולים, שוטפים ומייבשים.
  • 2 מקלפים את הקישואים, שוטפים ופורסים ל- 4 או לחצי (תלוי בגודלם).
  • 3 קולפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
  • 4 שמים בשקית גדולה וללא חורים או מחלקים לשתי שקיות קטנות יותר.
  • 5 מוזגים את השמן ומפזרים את המלח לפי הטעם (אפשר להוסיף פלפל שחור טחון) על הירקות שבשקית.
  • 6 מגלגלים את הקצה הפתוח של השקית ו"משקשקים" את הירקות מצד לצד עד שכל הירקות עטופים בשמן ומלח.
  • 7 מסדרים בתבנית האפייה ואופים כשעה-שעה ורבע ללא כיסוי עד שהם משחימים.
  • 8 רעיון - אפשר להוסיף לתבנית ראש שום שלם חצוי. לאחר שהירקות שחומים והשום מתרכך, מוציאים על ידי לחיצה את התוכן הרך מהשום. שומרים עטוף בניילון במקפיא לשימוש כתוספת טעם לרטבים או מריחה על לחם בתוספת חמאה למשל.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26854
חלבונים (גרם)7.49 1.5
פחמימות (גרם)469
מתוכן סוכרים (גרם)10.64 2.13
שומנים (גרם)8.02 1.61
מתוכם שומן רווי (גרם)1.27 0.25
נתרן (מ"ג)143.8928.81
סיבים תזונתיים (גרם)8.48 1.7
מים (גרם)433.3786.77
ויטמין A (מק"ג)22.164.44
ויטמין B (מ"ג)6.961.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.640.73
ויטמין B5 (מ"ג)1.870.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)120.9324.21
ויטמין C (מ"ג)99.8319.99
ויטמין E (מ"ג)0.430.09
ויטמין K (מק"ג)29.095.83
סידן (מ"ג)83.4116.7
ברזל (מ"ג)1.690.34
מגנזיום (מ"ג)95.4919.12
זרחן (מ"ג)196.5939.36
אבץ (מ"ג)1.420.28
אשלגן (מ"ג)1,153230.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.650.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.440.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.1% 11.5% 10.7% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.