מאפה במילוי תרד וטופו
הכנת המלית:
1. מפשירים ומסננים היטב את מדליוני התרד (חשוב שלא ישארו כמעט מים).
2. מוסיפים את הטופו ומועכים את הכל לעיסה הומוגנית ככל האפשר.
3. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אפשר להוסיף מעט שמן זית ליצירת עיסה נימוחה יותר (1-2 כפות).
הרכבת המאפה:
1. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
2. מרדדים כל חלק לעלה בגודל 30X25 ס"מ.
3. מורחים מעט שמן זית (כפית שמן זית לכל עלה - סה"כ 4 כפיות) על העלה ומניחים בשליש התחתון של המלבן רבע מכמות המלית.
4. מכסים עם העלה שמתחת וסוגרים מהצדדים. מגלגלים עד לקבלת "נקניק" שבתוכו סגור המילוי.
5. את ה"נקניק" שהתקבל הופכים לחילזון (ראו תמונה).
6. מורחים מעט שמן זית (כפית שמן זית על כל מאפה - סה"כ 4 כפיות) ומפזרים שומשום על המאפה.
7. דוקרים במזלג את החלק העליון של החילזון. מניחים בתבנית משומנת. חוזרים על התהליך עם שלושת חלקי הבצק הנותרים.
8. מכניסים לתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות. אופים למשך 30-40 דקות או עד קבלת גוון צהבהב.
9. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.