דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3.91 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות כבושים (טורשי)
חמוצים עיראקיים אורגינל
  • 1 לשטוף את כל הירקות.
  • 2 לקלף את הגזרים ולחתוך לעיגולים, את המלפפונים לחתוך לחתיכות, את הפלפלים לרצועות, את הפלפלים החריפים לחצאים ואת הכרובית לפרק לפרחים קטנים.
  • 3 לקלף את השום ולחתוך לפרוסות עבות.
  • 4 להכניס את כל הירקות לצנצנת גדולה (גובה 30 ס"מ ורוחב כ- 20 ס"מ).
  • 5 לפזר בין הירקות את שיני השום ואת הפלפלים החריפים.
  • 6 מעל הירקות להוסיף את המלח ואבקת קארי החמוצים.
  • 7 למלא 2/3 מהצנצנת בחומץ ו- 1/3 למלא במים, ולערבב היטב.
  • 8 לסגור את הצנצנת במכסה, להעמיד כשלושה ימים מחוץ למקרר. לבדוק בעיקר שהמלפפון שינה את צבעו ואז להכניס למקרר.
  • 9 במשך שלושת הימים הללו יש לערבב מדי פעם את הצנצנת (מומלץ פעמיים ביום להפוך ולשקשק מעט), ולבדוק שהמליחות סבירה.
  • 10 תיהנו חיוך
טיפ למתכון
לפני שסוגרים את הצנצנת ניתן להוסיף גם כרוב לבן לחמוצים.

ציוד נדרש: צנצנת גדולה.

הערך התזונתי לא כולל את החומץ. ניתן לשנות את כמויות הירקות וגם את סוגם. בנוסף, יש להתחשב בגודלה של הצנצנת בה משתמשים ולהתאים את כמות הירקות, החומץ, המלח ואבקת הקארי. יש להשתמש בחומץ טבעי ולא בחומץ סינטטי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.2% 2.3% 10.3% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב