דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 729 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.69 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 7.5 כפות - סה"כ (75 מ"ל)
    7-8 כפות לשימון תפוחי האדמה
  • הרוטב
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ דק/גס
  • רוטב צ`ילי מתוק -  כוסות - סה"כ (713 גרם)
    לפי הטעם
  • דבש - כפית (9 גרם)
    לפי הטעם (או סוכר חום)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • שמנת להקצפה 32% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
הומפרייז
הומפרייז בהכנה ביתית
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות קטנות-בינונית. להניח נייר אפייה על תבנית התנור, לשמן את תפוחי האדמה, לערבב היטב עם הידיים כדי שכל תפוחי האדמה יצופו בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להזהבה וקריספיות (למשך כ- 45-50 דקות).
  • 2 בינתיים, במחבת נוספת להכין את הרוטב: להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל הסגול שחתוך בצורה גסה (לפי הטעם), רוטב הצ`ילי, הדבש (עדיף להשתמש בסוכר חום או בנוסף לדבש כדי לעדן את חריפות רוטב הצ`ילי), המלח ולבסוף את השמנת המתוקה.
  • 3 לערבב היטב ולבשל עד שהרוטב יבעבע.
  • 4 להוסיף את קוביות תפוחי האדמה אל המחבת עם הרוטב, ולערבב היטב כך שהרוטב יכסה את כל קוביות תפוחי האדמה.
  • 5 להמשיך לטגן מעט ולהגיש חם הומפרייז ביתי מושלם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש לשים לב שתפוחי האדמה מוכנים כמו שצריך ושאינם קשים. ניתן להוסיף מעט אבקת שום לפי הטעם במידה ואוהבים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

אופציה נוספת להכנת תפוחי האדמה היא לבשל אותם קלופים חצי בישול (כ- 30 דקות), להוציא, לייבש במגבת, להניח שיתקררו מעט ולחתוך לקוביות קטנות. לאחר מכן, במחבת גדולה לחמם 7-8 כפות שמן ולטגן את קוביות תפוחי האדמה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה/בישול. לגרסת פרווה יש להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה לטיגון הבצל ובשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 19.9% 3.7% 71.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב