דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (12-14 קעריות הגשה)

  • שום - ראש
  • שמיר - צרור (80 גרם)
  • כוסברה - חבילה (92 גרם)
  • נענע - 1/2 חבילה - סה"כ (69 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח לימון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    מוסיף המון - לא מומלץ לוותר
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    2-3 כוסות
  • שזיף - 1.75 ק"ג
    1.5-2 ק"ג - ירוקים וחמוצים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טקמאלי - רוטב שזיפים גרוזיני
רוטב שזיפים חמוצים
  • 1 מבשלים בסיר בינוני את השזיפים עם המים על להבה בינונית עד שהשזיפים יתרככו מאוד.
  • 2 מצננים, מסננים ומועכים את השזיפים לעיסה (דרך מסננת עם חורים די גדולים). מסלקים את הגלעינים.
  • 3 לקלוף את השום ולטחון יחד עם שמיר, כוסברה, נענע ופלפל חריף.
  • 4 להוסיף לעיסת השזיפים.
  • 5 לתבל במלח ובמלח לימון. ניתן לדלל מעט עם המים שבישלנו.
  • 6 לצנן ולהגיש בקעריות מזיגה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 2.3% 8.1% 78.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב