מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מתכון מושלם לאוהבי הסלק
- 1 לקלות את השקדים על מחבת (להיזהר מקליית יתר).
- 2 לקלף את הסלק ולפרוס לפרוסות דקות (במנדולינה).
- 3 לערבב את כל מצרכי הרוטב.
- 4 לערבב את פרוסות הסלק עם הרוטב ולהשרות ל- 12 שעות לפחות.
- 5 לפני הארוחה לסדר את פרוסות הסלק על צלחת הגשה ולקשט בשקדים.
- 6 בתיאבון
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמעיט בשמן (כ- 2 כפות במקום 4) והמתכון גם דיאטטי.
ציוד נדרש: מנדולינה.
זמן ההכנה כולל את זמן ההשרייה. הסלק ידוע בסגולות הבריאות שלו. בארוחת החג לסלק תפקיד חשוב: "שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו".
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.4% |
31.6% |
9.6% |
48.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב