דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון מושלם לאוהבי הסלק

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלות את השקדים על מחבת. להיזהר מקליית יתר.
  • 2 לקלף את הסלק ולפרוס לפרוסות דקות (במנדולינה).
  • 3 לערבב את כל חומרי הרוטב.
  • 4 לערבב את פרוסות הסלק עם הרוטב.
  • 5 להשרות ל- 12 שעות לפחות את הסלק עם הרוטב.
  • 6 לפני הארוחה לסדר על צלחת הגשה את פרוסות הסלק ולקשט בשקדים.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמעיט בשמן (כ- 2 כפות במקום 4) והמתכון גם דיאטטי.

זמן ההכנה כולל את זמן ההשרייה. הסלק ידוע בסגולות הבריאות שלו. בארוחת החג לסלק תפקיד חשוב: "שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו".

- פרסומת -

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)102150
חלבונים (גרם)1.94 2.83
פחמימות (גרם)1014
מתוכן סוכרים (גרם)3.73 5.46
שומנים (גרם)6.35 9.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 1.16
נתרן (מ"ג)145.43212.93
סיבים תזונתיים (גרם)2.09 3.07
מים (גרם)47.1469.02
ויטמין A (מק"ג)1.021.49
ויטמין B (מ"ג)0.370.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.7680.18
ויטמין C (מ"ג)3.374.93
ויטמין E (מ"ג)0.020.03
ויטמין K (מק"ג)0.10.15
סידן (מ"ג)8.7312.79
ברזל (מ"ג)0.420.61
מגנזיום (מ"ג)11.8617.37
זרחן (מ"ג)20.530.01
אבץ (מ"ג)0.180.26
אשלגן (מ"ג)172.3252.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 31.6% 9.6% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.