דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן חצילים בפסטו אגוזים

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (14-16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לרוחב לפרוסות בעובי כס"מ, מעבירים למסננת גדולה, ממליחים במלח הגס ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את השמן משני הצדדים ואופים בחום של 190 מעלות עד לריכוך ולהזהבה.
  • 3 מצננים את החצילים ובינתיים טוחנים קודם כל את האגוזים בנפרד ומעבירים לקערה. לאחר מכן, טוחנים את הירק, השום והפלפל האדום החריף יחד ומוסיפים לקערה.
  • 4 מוסיפים את המלח, החומץ ומיץ הלימון, ומערבבים הכל יחד.
  • 5 יוצרים שכבות של חצילים עם פסטו האגוזים שהכנו: מורחים מעט מהפסטו על טבעת חציל אחת, מניחים מעל חציל נוסף ושוב מורחים מעט מהפסטו (כמות של בערך כף שטוחה).
  • 6 שומרים במקרר לספיגת טעמים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 כשמגישים אפשר לעטר בגרעיני רימון.
  • 2 אפשר לפרוס את החצילים גם לאורך, לאפות, למלא בפסטו ולגלגל (לצורה של גלילות חצילים. זו וורסיה נוספת להכנה).
  • 3 במידה ונשאר מעט מפסטו האגוזים - אפשר למלא גם בפלפלים קלויים.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. סלט טעים ביותר בשילוב שכבות חצילים, פסטו אגוזי מלך וירק פיקנטי (באז`י). סלט שהולך נהדר לצד מנות בשריות ולא רק - נהדר גם לצד גבינות ולחם גרוזיני או לביבות קמח תירס חמות (צ`אדי).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)152132
חלבונים (גרם)2.84 2.46
פחמימות (גרם)109
מתוכן סוכרים (גרם)2.7 2.34
שומנים (גרם)11.73 10.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.14 0.99
נתרן (מ"ג)422.42365.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.25 1.95
מים (גרם)83.0371.83
ויטמין A (מק"ג)28.5224.67
ויטמין B (מ"ג)0.970.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.590.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.2415.78
ויטמין C (מ"ג)7.116.15
ויטמין E (מ"ג)0.490.42
ויטמין K (מק"ג)22.3119.3
סידן (מ"ג)18.1915.74
ברזל (מ"ג)0.460.39
מגנזיום (מ"ג)12.1810.54
זרחן (מ"ג)20.9318.1
אבץ (מ"ג)0.180.15
אשלגן (מ"ג)161.28139.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 43.8% 10.6% 37.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (1.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.