דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים מהמטבח המרוקאי האורגינל

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    בשלות וחלוטות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 2 כפות שטוחות
    מתוקה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים את החצילים במסננת ומפזרים עליהם את המלח הגס. משאירים כך לפחות כשעה, שוטפים את החצילים, מסננים מנוזלים ועוטפים במגבת לספיגת נוזלים.
  • 2 מטגנים את החצילים בשמן עד להזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג (את השמן להוסיף בהדרגה).
  • 3 באותה מחבת מטגנים את הפלפלים האדומים עד להזהבה קלה למשך כ- 5 דקות, ומוסיפים את השום לכ- 3 דקות נוספות.
  • 4 מקלפים את העגבניות החלוטות, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת עד לצמצום נוזלים לכ- 8 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את החצילים, מערבבים וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מתקבל סלט חצילים מרוקאי טעים ביותר.
  • 5 בתיאבון חיוך

יכול לשמש כסלט לארוחת החג. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10161
חלבונים (גרם)1.79 1.08
פחמימות (גרם)127
מתוכן סוכרים (גרם)5.12 3.07
שומנים (גרם)5.97 3.59
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.26
נתרן (מ"ג)630.62378.75
סיבים תזונתיים (גרם)3.38 2.03
מים (גרם)143.7586.34
ליקופן (מ"ג)1.570.94
ויטמין A (מק"ג)107.4164.51
ויטמין B (מ"ג)2.051.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.260.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.4920.72
ויטמין C (מ"ג)61.7337.07
ויטמין E (מ"ג)1.550.93
ויטמין K (מק"ג)6.473.88
סידן (מ"ג)20.3412.21
ברזל (מ"ג)1.070.64
מגנזיום (מ"ג)19.7411.86
זרחן (מ"ג)43.0825.88
אבץ (מ"ג)0.330.2
אשלגן (מ"ג)315.94189.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 26% 7.8% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?