מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים מהמטבח המרוקאי האורגינל
- 1 מניחים את החצילים במסננת ומפזרים עליהם את המלח הגס. משאירים כך לפחות כשעה, שוטפים את החצילים, מסננים מנוזלים ועוטפים במגבת לספיגת נוזלים.
- 2 מטגנים את החצילים בשמן עד להזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג (את השמן להוסיף בהדרגה).
- 3 באותה מחבת מטגנים את הפלפלים האדומים עד להזהבה קלה למשך כ- 5 דקות, ומוסיפים את השום לכ- 3 דקות נוספות.
- 4 מקלפים את העגבניות החלוטות, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת עד לצמצום נוזלים לכ- 8 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את החצילים, מערבבים וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מתקבל סלט חצילים מרוקאי טעים ביותר.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
יכול לשמש כסלט לארוחת החג. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14.7% |
26% |
7.8% |
51.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב