דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 370 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
רביולי תרד וגבינה טבעונית
רביולי טבעוני עם תרד וגבינה
  • הכנת הבצק:
  • 1 נפו את הקמח לקערה וערבבו יחד עם המלח, צרו גומה עם היד ממש באמצע התערובת ולתוך התערובת מיזגו את השמן והמים.
  • את תהליך הערבוב מתחילים באיטיות ובזהירות, ומתחילים מהחלק החיצוני כלפי פנים, לאט לאט מוסיפים עוד מעט מהקמח לתערובת הפנימית וממשיכים לערבב כל הזמן על מנת שלא יווצרו גושים, עד שיתקבל בצק אחיד לא דביק.
  • 2 המשיכו ללוש את הבצק עד כ- 10 דקות ולאחר מכן עטפו אותו בניילון נצמד ושמרו במקרר למשך שעה למנוחה. לאחר השעה הוציאו את הבצק והתחילו לרדד עד שתגיעו לעובי של 3-4 ס"מ בערך. במידה ותשתמשו במכונת פסטה, חיתכו את הבצק המרודד לרצועות על מנת שיהיה נוח להעבירן במכונת הפסטה עד שנגיע לעובי הרצוי, פשוט המשיכו להעביר כל חלק וזה יעבוד מצוין. כרגיל לי אין מכונה, אז השתמשתי במערוך. הרגשתי קצת כמו הסבתות האלה מהסרטים שרואים אותן עובדות ממש ממש קשה כי הבצק הופך למעט קשה והרידוד מצריך שרירים, לי בכל אופן... לאחר הרידוד השארתי ככה על השיש עם מגבת מעל כדי שלא יתייבש (די חשוב), וניגשתי להכנת המלית שחלק ממנה משמשת גם לרוטב בהמשך (5 כפות).
  • הכנת המלית:
  • 1 את הבצל התחילו לטגן/לאדות על המחבת עם השמן, אחרי דקה הוסיפו את התרד ואת שאר המרכיבים חוץ מאת הגבינה.
  • 2 ערבבו הכל למשך כ- 5 דקות, התרד יצטמצם ויהפוך לעלים רפויים כאלה...
  • 3 העבירו את התערובת לבלנדר ושם הוסיפו את הגבינה. רסקו הכל לתערובת אחידה אך אין צורך בריסוק חזק מדי.
  • הכנת הבצק - המשך:
  • 1 את הבצק סמנו לשורות לאורך באופן שיהיו פסים די עבים, שיהיה מקום למלא גם באמצע. כל פס של בצק מלאו כמו בצילום במעט מהמלית לאורך הבצק, את השוליים הרטיבו מעט עם מים וכסו עם הפס פסטה מעל, הדקו את השוליים ובין כל חלק עם מלית ולחלק הבא לידו, עברו או עם סכין, חותכן פיצה או חותכן יעודי לפסטה בין לבין וצרו ריבועי פסטות עם מילוי. רביולי במילים אחרות.
  • 2 בנוסף, אם לא רוצים ליצור דווקא צורת ריבועים אפשר לחתוך עם חותכן עוגיות עיגולים עיגולים, למלא כל עיגול באמצע ואז ליצור כמו סהרונים בקיפול העיגול לחצי. באמת מה שבא לכם - הצורה זה שולי.
  • 3 מהמלית השאירו חלק עם כמות של כ- 5 כפות גדושות לרוטב שתכינו. מה שנשאר לנו זה לבשל את הפסטה.
  • 4 הרתיחו סיר בינוני עם מים וקורט מלח, כשרתחו הוסיפו בזהירות את הרביולי שלנו, ממש למשך כ- 5 דקות ואין צורך ביותר מזה. כשהרביולי צפים זה סימן שהם כבר במצב טוב. בזמן הבישול תנו איזה ערבוב אחד או שניים רק כדי לוודא שהרביולי לא נדבקים לתחתית או לעצמם, וסננו.
  • 5 אני אוהבת לשפוך מעל גם מים קרים. זה מפסיק ומרגיע את הבישול שלהם ומונע מהם להידבק במסננת. למי שתוהה מדוע יש כזה מין פס לאורך הריבועים שלי, זה כי אני כזאת "גאון" וחתכתי שורות דקות מדי,
  • אז חיברתי עם המערוך שני חלקים לאחד וזה הסתדר...
  • הכנת הרוטב:
  • 1 את הכל ערבבו יחד (לא לשכוח את 5 הכפות שיש להשאיר מהמלית) ובשלו על אש קטנה אחרי הרתחה למשך 5 דקות בלבד ואין צורך ביותר מזה, זה כבר מוכן. השתמשתי באותו סיר קטן שהכנתי בו את הפסטה וגם חסכתי לי כלים חיוך
  • 2 אני פיזרתי מעט שמן זית ופתיתי צ`ילי לחריפות (כי אני הכי אוהבת).
  • 3 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את קרם שמנת הסויה, שמן הזית לתיבול (לבחירה) ופתיתי הצ`ילי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 16.5% 11.1% 71.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב