דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כדורי הפלאפל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כדורי פלאפל
כדורי פלאפל מטוגנים בשמן עמוק
  • 1 משרים את גרגירי החומוס לפחות ללילה.
  • 2 טוחנים הכל דק דק במעבד מזון (חוץ מהשומשום, פירורי הלחם, התבלינים והסודה לשתייה). מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהסודה לשתייה). מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות וספיגת טעמים כחצי שעה.
  • 3 מוציאים מהמקרר (טועמים ומתקנים תיבול), מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה לתוך העיסה ומערבבים. לוקחים גוש מהעיסה, מהדקים בין האצבעות ומעצבים לכדור.
  • 4 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה (כמות השמן במצרכים היא כמות השמן המוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל - ראו מידע נוסף). מומלץ לספוג את השמן בנייר סופג ולהתענג על כדורי פלאפל ביתיים.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן המצוינת (1/4 כוס) היא כמות השמן המוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק ולכן ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 20.5% 15.6% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב