דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 294 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוזים סחוט - בקבוק פלסטיק (1 ליטר)
    או מיץ תפוזים טבעי
  • תפוח עץ עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    אדומים ומתוקים
  • בננה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (202 גרם)
  • אגס - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (372 גרם)
  • תות שדה - 20 יחידות בינוניות - סה"כ (400 גרם)
    סלסלת תותי שדה אדומים ויפים
  • תפוז - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
  • תמרים - 13 יחידות - סה"כ (130 גרם)
    10-15 תמרים
  • פקאנים - 23 יחידות ללא קליפה - סה"כ (46 גרם)
    20-25 אגוזי פקאן/מלך שבורים גס

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט פירות מרענן
סלט פירות קר עם אגוזי פקאן
  • 1 מוזגים את המיץ לקערה גדולה. חותכים את התפוחים בקליפתם לקוביות קטנות ומוסיפים אותם מיד לתוך המיץ (חובה שהם יכוסו היטב בנוזל, כדי שלא ישחירו).
  • 2 חותכים את האגסים לקוביות קטנות (בקליפתם) ומוסיפים מיד פנימה. חותכים לקוביות קטנות גם את התותים, התפוזים והבננות ומוסיפים פנימה.
  • 3 מערבבים ושולחים למקרר עד להגשה. לפני ההגשה, חותכים את התמרים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם ואת האגוזים פנימה.
  • 4 מגישים קר.
  • הערות:
  • 1 לצורך הכנת סלט פירות מומלץ מאוד לבחור רק פירות טריים (תפוח, בננה, אגס, תות ותפוז) קשים למגע. כמו כן, מומלץ להשתמש בסכין חדה מאוד כדי שהפירות ייחתכו לקוביות ולא יגירו את כל המיץ, במיוחד התפוזים.
  • 2 לצורך המיץ ניתן להשתמש במיץ תפוזים של פריגת, תפוזינה או ספרינג או במיץ סחוט טרי. שימוש במיץ טרי מגביל את אורך החיים של הסלט לכמה שעות בלבד. אם נעשה שימוש במיץ עם חומרים משמרים, ניתן לשמור את הסלט במקרר למשך יומיים-שלושה.
טיפ למתכון
טוויסט קטן - אפשר להוסיף 5 כפיות של תמצית רום או אפילו רום אמיתי, לאוהבים את הטעם.

טיפ: אם מעוניינים לא להגיש מיד, מומלץ לשים מיץ תפוזים לא טבעי אלא מבקבוק, כדי שהחומר המשמר יאפשר שמירה לכמה ימים. בנוסף, את האגוזים כדאי להכניס פנימה רק לפני האכילה, כדי שלא יתרככו ויאבדו את המרקם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 6.5% 4.1% 79.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב