דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (20 פרוסות עוגה משתי תבניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת גלידה פרווה
עוגת גלידה עם מגוון טעמים וליקרים
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את הרום, ליקר הבננות וליקר הדובדבנים, ומשרים בהם את הביסקוויטים (ביסקוויטים לריפוד התבניות, שתי שכבות לכל תבנית - לפי גודל וצורת התבנית - יכול להיות פחות או יותר מ- 30 יחידות) אחד-אחד, כ"א למשך כ- 4 שניות.
  • 2 מרפדים את התבניות (שתי תבניות אינגליש קייק) בשתי שכבות ביסקוויטים, מכסים את התבניות במגבת ומניחים בצד.
  • 3 הקצפת - מקציפים את הריץ` עם אבקת הפודינג ומעבירים לקערה גדולה. שמים את החלבונים בקערת הקצפה עם קורט מלח ומקציפים. כאשר הקצף מתחיל להתייצב, מוסיפים את הסוכר לאט-לאט עד לסיום ההקצפה. מקפלים את קצף הביצים לתוך קצפת הריץ` עד לערבוב מלא. מחלקים את הקצפת שווה בשווה בין שלוש קערות.
  • 4 מוס השוקולד - ממיסים את השוקולד בבן מארי (המסה באדים). מסירים מהאש ומניחים להתקרר. יוצקים לאט, תוך ערבוב מתמיד, את ליקר השוקולד פנימה. זהירות! אסור שהשוקולד יהיה חם בשלב זה, אחרת האלכוהול ימצק אותו, ואז ייווצרו גושים. מוסיפים את החלמונים דרך מסננת ומערבבים היטב לעיסה חלקה. מעבירים כף קצפת לתוך עיסת השוקולד ומערבבים היטב. מקפלים את התערובת לתוך יתר הקצפת (כלומר, לתוך שליש הקצפת שהופרש לצורך שכבת מוס השוקולד).
  • 5 מוס הקפוצ`ינו - ממיסים את הקפה במים הרותחים ומערבבים עם הליקר. מקפלים לתוך שליש נוסף של הקצפת.
  • 6 מוס השקדים - מערבבים את הרוזטה באמרטו, במייפל ובתמצית הווניל עד שהעיסה אחידה. מקפלים לתוך החלק האחרון של הקצפת.
  • 7 על שכבות הביסקוויטים יוצקים את מוס השוקולד ושולחים את התבנית/תבניות עם כיסוי נייר כסף למקפיא לרבע שעה. מוציאים, יוצקים את מוס הקפוצ`ינו ושוב מקפיאים לרבע שעה. כנ"ל עם שכבת מוס השקדים. מפזרים שוקולד מגורד או אבקת קקאו לקישוט. שומרים בהקפאה, בכיסוי נייר כסף.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הבננות, ליקר הקפוצ`ינו וליקר השקדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 31.2% 6.1% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב