שילוב טעמים נהדר של תרד וערמונים
1. הערמונים - יש לחלוט את הערמונים (12 יחידות - שימו לב שהם ללא עובש ולא עושים רעש כשמנערים אותם) בסיר עם מים עד לרתיחה, ועוד כ- 20 דקות נוספות. שימו לב כי יש לקלף מיד כשמוציאים מהמים - יש לעשות זאת בזהירות כי הם רותחים.
2. לאחר קילופם יש לחתוך לפרוסות ולשים בצד.
3. הרוטב - לטגן את השום כמה דקות במחבת עם שמן זית, להוסיף את התרד ואת הערמונים ולטגן כ- 5 דקות.
4. להוסיף את הגבינה, לערבב ולתת לטעמים להתמזג.
5. בשלב זה מוסיפים את התיבול: אגוז מוסקט טרי, מלח גס ופלפל שחור (לפי הטעם כמובן).
6. לתת לתערובת להתאדות בסיר, ולהכין את הניוקי לפי הוראות היצרן. להוסיף אותו ישירות לרוטב ולהמשיך בבישול קצר עד שאין נוזלים.
7. להגיש לצלחות ולומר את תפילת הערמונים שלוש פעמים

8. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.