דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • סלק - 3.5 יחידות - סה"כ (420 גרם)
    3-4 יחידות סלק שבושלו בקליפה
  • תפוח עץ עם קליפה - יחידה בינונית (185 גרם)
    תפוח עץ אדום
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל אדום פרוס לטבעות דקיקות
  • שמן חמניות מזוכך - כף (10 מ"ל)
    או שמן זית עדין
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • סלט בייבי אורגני - 1/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (28 גרם)
    חופן עלי רוקט או סלט בייבי
  • חומץ פירות יער/פטל - כפית וחצי

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט סלק עם תפוחי עץ
סלט סלק עם תפוח עץ ועלי בייבי, צילום: Rosmarin Kitchen
  • 1 לבשל את הסלק עם הקליפה - כך נשמרים כל הערכים התזונתיים הטובים וגם הצבע של הסלק מאוד עז ויפה. לחתוך את הסלק לקוביות קטנות.
  • 2 לפרוס את תפוח העץ האדום לטבעות דקות כמו נייר ולחתוך שוב ל- 2-3 חלקים.
  • 3 לערבב את קוביות הסלק עם הבצל האדום ותפוח העץ.
  • 4 להכין רוטב מחומץ עם שמן ומלח, ולתבל. לתקן את הטעמים. להמתין לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים.
  • 5 לפזר את עלי הרוקט או סלט הבייבי (חופן) ולהגיש.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בשמן זית.

הערך התזונתי לא כולל את חומץ פירות היער/הפטל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.2% 9.1% 8.3% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב