דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים
שילוב מעניין בין סלק וטחינה, צילום: מאירקוקבוק.
  • 1 מכניסים את הסלקים המשומנים בשמן זית (4 כפות: 2 כפות לכל סלק - שימון עדין) לתנור למשך כ- 30 דקות על חום גבוה.
  • 2 מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • 3 מזליפים כ- 1/4 כוס שמן זית וקצת מלח גס, ומכניסים את הגזרים לאפייה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפייה עם הסלקים.
  • 4 מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון ושום, ובוחשים היטב) ומערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול (250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים)).
  • 5 מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלקים לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים.
  • 6 מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים. לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את נבטי הצנונית ואת החזרת הלבנה המגורדת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 49.7% 9.4% 31.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.21 (1.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב