דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מעניין בין סלק וטחינה, צילום: מאירקוקבוק.

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את הסלקים המשומנים בשמן זית (4 כפות: 2 כפות לכל סלק - שימון עדין) לתנור למשך כ- 30 דקות על חום גבוה.
  • 2 מסדרים את הגזרים החתוכים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • 3 מזליפים כ- 1/4 כוס שמן זית וקצת מלח גס, ומכניסים את הגזרים לאפייה לתנור ל- 15 הדקות האחרונות של האפייה עם הסלקים.
  • 4 מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה (מים קרים, מיץ לימון ושום, ובוחשים היטב) ומערבבים את הטחינה יחד עם החצילים הכבושים לקבלת מרקם סגול (250 גרם או קופסת שימורי חצילים כבושים מסוננים ממים (סגולים קטנים)).
  • 5 מוציאים את הירקות מהתנור. חותכים את הסלקים לקוביות ומוסיפים אליהם את הגזרים. מוסיפים לקערה את נבטי הצנון, את החזרת המגורדת ואת האגוזים.
  • 6 מערבבים היטב יחד עם שמן שומשום ויוצקים מעל את הטחינה עם החצילים. לפני ההגשה מקשטים עם שומשום שחור ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את נבטי הצנונית ואת החזרת הלבנה המגורדת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)355157
חלבונים (גרם)5.53 2.45
פחמימות (גרם)198
מתוכן סוכרים (גרם)8.59 3.8
שומנים (גרם)29.23 12.94
מתוכם שומן רווי (גרם)4.17 1.85
נתרן (מ"ג)934.94414
סיבים תזונתיים (גרם)5.36 2.37
מים (גרם)167.7974.3
ויטמין A (מק"ג)825.68365.61
ויטמין B (מ"ג)1.820.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.040.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.2324.01
ויטמין C (מ"ג)6.432.85
ויטמין E (מ"ג)1.080.48
ויטמין K (מק"ג)15.346.79
סידן (מ"ג)66.9529.65
ברזל (מ"ג)1.260.56
מגנזיום (מ"ג)21.889.69
זרחן (מ"ג)49.8922.09
אבץ (מ"ג)0.440.2
אשלגן (מ"ג)361.95160.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.630.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.590.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.370.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.350.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 49.7% 9.4% 31.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.21 (1.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.